Anderlecht houdt zich klaar voor de jackpot: "De beste van heel de club"

Anderlecht houdt zich klaar voor de jackpot:
Dinsdag 08 februari 2022 - 21:00   I   door Redactie

Eindelijk geeft Vincent Kompany de eigen jeugd weer wat meer kansen bij Anderlecht. Zondag maakten maar liefst zes jonkies minuten in de wedstrijd tegen Eupen. Zeno Debast stond zelfs in de basis.

Voor het 18-jarige toptalent wordt een mooie toekomst voorspeld. Mo Ouahbi had hem verschillende jaren onder zijn hoede en is bijzonder lovend over de verdediger. "Hij kan met links en rechts uit de voeten. Hij is op technisch vlak de beste verdediger die ik in mijn 17 jaar bij Anderlecht heb gezien", zei hij bij La Capitale.

Vincent Kompany liet Debast vorig seizoen debuteren en dat had zo zijn redenen. "Ik liet Vincent een compilatie zien van Debast en hij kwam blij verrast naar mij toe. Hij vertelde me toen dat Zeno de verdediger met de beste voeten van de hele club was", aldus Ouahbi.

Volgens Transfermarkt wordt zijn marktwaarde geschat op 800.000 euro, maar hij heeft zich dan ook nog niet echt kunnen tonen in de A-kern. Als Kompany hem in de toekomst meer kansen zou geven, zou hij wel eens de absolute jackpot kunnen opleveren voor paars-wit.

Poll: Moet Debast meer kansen krijgen bij Anderlecht?

TAGS  I  Anderlecht  I  Eupen

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024