Anderlecht verstevigt zijn plek in de top vier en zet druk op Club Brugge

Zaterdag 12 februari 2022 - 22:37   I   door Redactie

Anderlecht trok zaterdagavond naar Zulte Waregem. Paars-wit kwam snel 0-2 op voorsprong, maar het werd nog een spannende tweede helft.

Zulte Waregem-Anderlecht 1-2

Anderlecht startte het beste aan de wedstrijd. Verschaeren nam een bal van Cullen knap aan en haalde daarna hard uit. Zijn schot spatte uiteen op de paal. Na 19 minuten glipte een hoekschop door de handen van keeper Bossut. Kouamé wipte de bal binnen. Verdiend 0-1 voor paars-wit.

Na enkele pogingen van Essevee was het toch Anderlecht dat kon scoren. Ashimeru - die trouwens een geweldige wedstrijd speelde - snoepte de bal af van Govea en gaf hem aan Refaelov. Die pakte uit met een mooie dribbel en trapte overhoeks binnen.

Net voor de rust bokste Van Crombrugge een voorzet weg, maar de bal kwam in de voeten van Doumbia. Zijn schot werd afgeblokt, maar leek over Van Crombrugge in doel te belanden. De keeper had echter een geweldige reflex in huis. Rusten geblazen met 0-2.

In de tweede helft was het heel wat minder bij Anderlecht. Dompé bracht vuur bij de thuisploeg. Een kwartier voor tijd kopte Gano een goede voorzet van Dompé hard binnen. Van Crombrugge zijn reflex was net iets te laat. Enkele minuten later kon Zirkzee vrij schieten, maar zijn schot ging hoog over.

In de laatste minuten rukte Gómez goed op op zijn linkerflank. Bossut kon nog net aan zijn voorzet, maar de bal belandde zomaar in de voeten van Raman. Zijn schot werd door Bossut tegen de paal geduwd.

Anderlecht doet een goede zaak en wipt zo over Club Brugge naar de derde plaats. Beide clubs hebben nu 48 punten, maar blauw-zwart speelt zondag wel nog tegen Charleroi. Die wedstrijd wordt zo nóg wat belangrijker.

Poll: Verdiende overwinning voor Anderlecht?