Ontluisterend verhaal bij AA Gent: "Niet geschikt voor het hoogste niveau"

Ontluisterend verhaal bij AA Gent:
Zondag 13 februari 2022 - 16:15   I   door Redactie

Sinds Propere Handen weten we dat transfer niet altijd bedoeld zijn om een ploeg te versterken. Maar soms ook een manager of zelfs bestuurslui tevreden moeten stellen.

Zoals bij AA Gent bijvoorbeeld, waarbij Algemeen Manager Michel Louwagie zowat op zijn eentje over de transfers regeert, zonder veel rekening te houden met de scoutingsrapporten. Of zelfs medische testen, zo komt nu ook naar buiten. 

Want zo schrijft het van weekblad tot maandblad geworden Sport/Voetbalmagazine: "Het is algemeen bekend dat de Gentse transferpolitiek erg laks is wat de medische testen betreft – en dat ondanks de hoge fysieke eisen die Hein Vanhaezebrouck stelt."

Zo werden vorige zomer nog Pelé Mboyo en Darko Lemajic aangeworven, hoewel ze van de medische staf geen groen licht hadden gekregen, wordt er onthuld. Voor de Serviër stond het licht zelfs duidelijk op rood, omdat zijn fysieke parameters niet voldeden om op het hoogste niveau te voetballen.

"Nu had de 1m98 lange reus, die uit de Letse eerste klasse kwam, wel alles om voorzitter Ivan De Witte te charmeren, want die herhaalt graag dat ‘om goed pressing te kunnen spelen, een spits minstens 1m90 moet zijn’'", vervolgt Sport/Voetbalmagazine.

"En met een snel doelpunt in de Ghelamco Arena, in de voorrondes van de Conference League, gaf de speler onder de ogen van de voorzitter meteen zijn visitekaartje af. Een vaste waarde, ondanks de absurditeit van een transfer die op één enkele prestatie was gebaseerd."

Poll: Vind jij AA Gent een professionele club in de echte zin van het woord?

TAGS  I  AA Gent

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024