Union mist ultieme penalty en laat het thuis verrassend afweten tegen STVV

Zondag 13 februari 2022 - 17:52   I   door Redactie

Dé grote vrees van Felice Mazzu was dat er decompressie zou optreden na het geweldige vierluik dat Union de voorbije maand afwerkte. En tegen STVV was het inderdaad van dat.

Union-STVV 0-1

Dat was al duidelijk na de eerste helft. Behalve het feit dat er nog een droge 0-0 op het scorebord stond, was er vooral het gegeven dat de competitieleider het lastig had en amper kansen bij elkaar kreeg gevoetbald.

Integendeel, doelman Moris moest zijn kunnen tonen om op het halfuur de 0-1 van Hayashi te voorkomen. Maar dat was slechts uitstel van executie. Want in minuut 54 kregen de bezoekers een strafschop. Brüls faalde niet en zette STVV op voorsprong.

Verrassend, maar nog verrassender was het gegeven dat de Brusselaars ook daarna amper nog een vuist konden maken. Waardoor de Limburgers de voorsprong al bij al makkelijk konden vasthouden en voor dé stunt van de speeldag zorgen.

Strafschop

Al werd het Truiense feestje in de toegevoegde tijd nog bijna verpest door Dante Vanzeir, want nog maar eens kreeg Union een zeer late penalty. Alleen bezweek de aanvaller deze keer wél onder de druk en trapte hij nonchalant over het doel.

Op zich geen ramp voor de leider, omdat ondanks het eerste verlies sinds november nog altijd zeven punten voorsprong behoudt op nummer twee Antwerp. Alleen is de grote vraag of nu het verval is ingezet of het bij deze ene misstap blijft.

Poll: Denk je dat bij Union nu het verval is ingetreden?