Verhaal Ruud Vormer bij Club Brugge komt nu plots tot een definitief einde

Verhaal Ruud Vormer bij Club Brugge komt nu plots tot een definitief einde
Zondag 13 februari 2022 - 21:30   I   door Redactie

Dat Alfred Schreuder niet bang is om te wisselen, dat wisten we al na zijn eerste match als nieuwe trainer van Club Brugge. En nu weten we ook dat hij niet bang is om harde keuzes te maken.

Want tegen Charleroi was er zondagavond plots geen sprake meer van Ruud Vormer. In de voorbije wedstrijden werd hij telkens gewisseld aan de rust, nu mocht hij negentig minuten lang op de bank blijven zitten.

Keihard moet dat zijn voor de Nederlander, terwijl hij dacht dat hij onder zijn landgenoot net meer gewaardeerd zou worden dan onder Clement. Niets daarvan. Schreuder heeft het bij zijn aankomst even geprobeerd met Vormer als verdedigende middenvelder, maar ook die optie kan de vuilbak in.

Want nu stelt de Club Brugge-coach al zijn vertrouwen in... Denis Odoi als nummer zes. Ook Mats Rits kreeg al eens de voorkeur op Vormer. En beiden deden het een stuk beter dan de publiekslieveling. Bovendien keert straks Balanta terug. Het is veelbetekenend. Dit is zo goed als het einde voor Vormer.

Toekomst?

Als je onder twee verschillende coaches plots naar de bank verdwijnt, dan kan je niet meer zeggen dat het aan de trainer ligt. De grote vraag is nu welke toekomst er voor de straks 34-jarige Vormer nog weggelegd is bij blauw-zwart. Dat zal natuurlijk grotendeels van hem zelf afhangen.

Legt hij zich neer bij zijn wellicht definitieve - en behoudens blessures van concurrenten - bankzittersstatuut of wil hij absoluut nog spelen. In het ene geval is het een zacht einde, in het andere geval wordt het komende zomer een harde breuk. Maar sowieso zal het lijden zijn voor de karakterman.

Poll: Vind jij dat Vormer nog in de basis moet staan?

TAGS  I  Club Brugge  I  Charleroi

donderdag 16 mei 2024

woensdag 15 mei 2024

dinsdag 14 mei 2024

maandag 13 mei 2024