Club en Antwerp genieten: Anderlecht laat kostbare punten liggen tegen OHL

Club en Antwerp genieten: Anderlecht laat kostbare punten liggen tegen OHL
Zaterdag 26 februari 2022 - 23:00   I   door Redactie

Anderlecht kon zaterdagavond een goede zaak doen als ze wonnen van OHL, maar dat lukte opnieuw niet. In de drie voorgaande onderlinge duels pakte paars-wit geen enkele keer de drie punten.

OHL-Anderlecht 0-0

Na twee minuten was het al bijna raak voor OHL. Maertens werd met een scherpe pass alleen voor doel gebracht, maar Van Crombrugge bracht redding. Enkele minuten later pakte hij uit met een wereldsave op een kopbal van Özkacar.

In de zesde minuut dan toch eens Anderlecht. Sergio Gómez pakte uit met een afstandsschot, maar die strandde op de paal dankzij de vingertippen van Runarsson. Net voor de rust knalde Verschaeren Anderlecht op voorsprong op de rebound, maar hij stond buitenspel. Terecht afgekeurd.

Twintig minuten voor affluiten kreeg Anderlecht een dot van een kans. Murillo haalde de achterlijn en legde goed af op Kouamé, maar de Ivoriaan trapte onbesuisd over. Drie minuten voor tijd was Murillo te laat bij een tussenkomst. Scheidsrechter Lambrechts trok tweede geel. Murillo mocht vroegtijdig gaan douchen.

Vincent Kompany ging daarna volledig over de rooie en Lambrechts twijfelde niet. Ook Kompany kreeg eerst geel, maar hij bleef maar doorgaan. Lambrechts had er genoeg van en gaf de Anderlecht-coach ook rood. Een serieuze domper voor Anderlecht dus.

Zo liet Anderlecht net als Union dit weekend punten liggen. Club Brugge neemt het zondag in Jan Breydel op tegen Antwerp, de derde in het klassement. Afwachten wie de winnaar van het weekend zal worden.

Poll: Terecht gelijkspel?

TAGS  I  Anderlecht  I  OHL

donderdag 9 mei 2024

woensdag 8 mei 2024

dinsdag 7 mei 2024

maandag 6 mei 2024