'Dubbel geluk voor Dries Mertens en Kat Kerkhofs door voorstel na bevalling'

'Dubbel geluk voor Dries Mertens en Kat Kerkhofs door voorstel na bevalling'
Zondag 27 maart 2022 - 10:00   I   door Redactie

Dries Mertens en Kat Kerkhofs zijn zaterdag de trotse ouders geworden van een zoontje Ciro Romeo. Maar er viel nog wel meer goed nieuws te rapen.

Want volgens de Italiaanse transferspecialist Nicolo Schira gaat Napoli de Rode Duivel nu toch nog een conctractvoorstel doen. Terwijl het tot nu leek alsof dat er helemaal niet meer ging komen. Want de club moet zwaar besparen. 

Daarom ook dat de optie op een extra jaar in zijn in juni aflopende overeenkomst niet gelicht werd. En ook een voorstel aan verminderde voorwaarden leek niet haalbaar. Maar Napoli wil de straks 35-jarige Mertens toch nog aan boord houden.

Weliswaar aan hun voorwaarden. En dat houdt in een jaarsalaris tussen de 1,5 à 2 miljoen euro, maar liefst meer dan de helft minder dan wat de pocketspits tot nu toe opstreek. Maar zelfs dat zal Mertens wellicht als muziek in de oren klinken.

Stabiliteit

Want het koppel is niet enkel verzot op de club Napoli, maar ook en vooral op de stad en het leven in Italië. En heeft altijd aangegeven dolgraag te blijven, nog meer na de bevalling. Nog een jaar meer stabiliteit is in dat opzicht bijzonder welkom.

Afwachten nu hoe beide partijen verder zullen onderhandelen, maar met de bereidwilligheid van Napoli om Mertens nog een jaar langer te houden, is de belangrijkste stap eigenlijk al gezet.

Poll: Denk je dat Mertens en Kerkhofs op het voorstel zullen ingaan?

TAGS  I  Napoli  I  Rode Duivels

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024