Plotse wijziging aan competitieformat in de maak: "Er wordt gemanoeuvreerd"

Plotse wijziging aan competitieformat in de maak:
Maandag 25 april 2022 - 13:30   I   door Redactie

Nu de play-offs gestart zijn en er zoveel gejammerd wordt over de ploegen die uit de boot gevallen zijn, valt het des te meer op dat er iets moet veranderen.

Die wijziging zit er ook aan te komen, want in juni vorig jaar werd er op de Pro League, de verzameling van profclubs, overeengekomen dat er vanaf het seizoen 2023-2024 teruggegrepen wordt naar een competitieformat van zestien clubs in de reguliere competitie en zes clubs in de play-offs.

Dat is toch de bedoeling, maar het zou zomaar kunnen dat dat plan verrassend overboord wordt gegooid. Om de simpele reden dat er na volgend seizoen dan drie clubs zouden moeten degraderen en dat zien de kleinere clubs natuurlijk niet zitten.

In tegenstelling tot Francky Dury. "Ik hoop dat we snel naar zes ploegen kunnen terugkeren, en ook naar een kampioenschap met zestien ploegen", aldus de werkzoekende trainer in HUMO. "Volgens mij was dat ook afgesproken."

Vasthouden

En dat die wijziging dan toch niet zou doorgaan, vind hij niet kunnen. "Ik lees nu dat er weer gemanoeuvreerd wordt om bij achttien te blijven", vervolgt hij in het weekblad. "Het is hoogtijd dat we naar een duidelijk format gaan, en daar ook aan vasthouden."

Poll: Waar gaat jouw voorkeur naar uit?

TAGS  I  AA Gent  I  Anderlecht  I  Antwerp  I  Beerschot  I  Cercle Brugge  I  Charleroi  I  Club Brugge  I  Eupen  I  KRC Genk  I  KV Kortrijk  I  KV Mechelen  I  KV Oostende  I  OHL  I  Seraing  I  Standard  I  STVV  I  Union  I  Zulte Waregem

zaterdag 25 juni 2022

vrijdag 24 juni 2022

donderdag 23 juni 2022