'Het lijkt wel een soap: Jupiler Pro League wordt mogelijk opnieuw hervormd'

'Het lijkt wel een soap: Jupiler Pro League wordt mogelijk opnieuw hervormd'
Donderdag 28 april 2022 - 11:00   I   door Redactie

België is een apart land. Dat is zo op politiek niveau, maar zeker ook in het voetbal. Bijvoorbeeld de play-offs doen in het buiten- én binnenland de wenkbrauwen fronsen. De Jupiler Pro League zou er binnenkort heel anders kunnen uitzien.

Volgend seizoen zullen er - net als dit seizoen - achttien ploegen aantreden in 1A. Dan zouden er wel drie ploegen afzakken naar 1B. Op die manier krijgen we opnieuw een competitie met zestien ploegen. Dat plan ligt al langer op tafel, maar de kleinere clubs voelen de bui uiteraard al hangen.

Zij zijn niet tevreden met het nieuwe format en dus hebben ze CEO Lorin Parys daarvan op de hoogte gebracht. Aan hem om een nieuw format uit te denken. Op 18 mei komt de Raad van Bestuur van de Pro League samen om daarover te brainstormen.

Het wordt alleszins geen gemakkelijke opdracht, want zoals in alles zijn er voor- en tegenstanders van een competitie met zestien ploegen. Op 2 juni zou er een definitieve oplossing moeten zijn. Al weet je in België maar nooit.

Poll: Ben jij voorstander van een competitie met zestien ploegen?

TAGS  I  AA Gent  I  Anderlecht  I  Antwerp  I  Beerschot  I  Cercle Brugge  I  Charleroi  I  Club Brugge  I  Eupen  I  KRC Genk  I  KV Kortrijk  I  KV Mechelen  I  KV Oostende  I  OHL  I  Seraing  I  Standard  I  STVV  I  Union  I  Zulte Waregem

zaterdag 25 juni 2022

vrijdag 24 juni 2022

donderdag 23 juni 2022