Déze grote naam kan opvolger van Roberto Martinez worden bij Rode Duivels

Déze grote naam kan opvolger van Roberto Martinez worden bij Rode Duivels
Donderdag 05 mei 2022 - 16:00   I   door Redactie

Het WK in Qatar moet het laatste (grote) kunstje van Roberto Martinez worden. Daarna geeft hij de fakkel door.

Vanwege de overwegend positieve ervaring met de Spanjaard wordt daarbij opnieuw naar het buitenland gekeken. En naar verluidt zou de Belgische voetbalbond deze keer een écht grote naam willen binnenhalen als opvolger van Martinez, wiens adelbrieven toch niet zo groot waren.

Die zal uiteraard prijzig zijn, maar voor kwaliteit betaal je. En er is recent een nieuwe naam opgedoken die een uitstekende kandidaat zou kunnen zijn. Want niemand minder dan... Real Madrid-coach Carlo Ancelotti heeft laten weten dat hij graag nog eens bondscoach zou zijn.

Nog niet voor het WK 2022, maar wel naar het WK in 2026 toe. Dan is het uiteraard handig om al een paar jaar daarvoor aan de slag te gaan. De Italiaan is bij de Koninklijke met de Spaanse titel en het stuntwerk in de Champions League bezig aan een uitstekend seizoen, maar het is helemaal niet zeker dat hij blijft.

Prijzen pakken

Als hij in januari een vrije trainer blijkt te zijn, dan kan dat voor de Rode Duivels misschien een geweldige opportuniteit zijn. Ancelotti heeft in zijn carrière alleszins al bewezen dat hij weet wat er nodig is om prijzen te pakken. Afwachten of de voetbalbond stappen zal ondernemen.

Poll: Zou jij Ancelotti een goede bondscoach vinden voor de Rode Duivels?

TAGS  I  Real Madrid  I  Rode Duivels

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024