Voltallige Anderlecht-ploeg met de grond gelijkgemaakt: “Het doet pijn om te zeggen”

Voltallige Anderlecht-ploeg met de grond gelijkgemaakt: “Het doet pijn om te zeggen”
Woensdag 14 september 2022 - 08:00   I   door Redactie

Donderdag speelt Anderlecht zijn tweede wedstrijd in deze campagne van de Conference League. Er werd vorige week tegen Silkeborg gewonnen, maar er is nog steeds sprake van een nakende crisis bij de recordkampioen.

Dat is ook ex-speler Alin Stoica niet ontgaan. De Roemeense ex-Anderlecht-spelmaker geeft in aanloop naar de wedstrijd tegen FCSB (beter gekend als Steaua Boekarest) een interview bij Het Laatste Nieuws. Ook hij ziet het niet snel goedkomen bij paars-wit.

Stoica was eerder dit seizoen nog in België om naar Anderlecht te komen kijken: “Vorige maand was ik nog aanwezig op de wedstrijd tegen Seraing”, opent de Roemeen, “Het doet pijn om te zeggen, maar dat was dit seizoen een van de enige degelijke prestaties van Anderlecht.”

Volgens Stoica ligt het probleem vooral bij de spelers: “Toen wij in ’98 met 6-0 in het Kuipje verloren, waren we gekrenkt in onze eer. Ik heb de indruk dat de huidige spelers veel lichter over zo'n blamage gaan”, aldus de Roemeen. “Als ik zie met welke ingesteldheid sommige jongens nu over het veld lopen... Dat kan écht niet bij Anderlecht”, vervolgt Staicu.

Waardering

“De tijden zijn veranderd, Anderlecht werkt niet meer met dezelfde budgetten en boezemt minder angst in bij de Belgische tegenstanders”, gaat Staicu door. “Maar ik mis waardering voor het paars-witte shirt waarin ze mogen spelen.”

Anderlecht is de grootste club in België met een rijke Europese geschiedenis”, en net dat respecteren de huidige spelers volgens Staicu niet genoeg. “Anderlecht wordt beschouwd als een springplank naar de Europese top. Dat kan, al ben je na een paar leuke dribbels niet opeens klaar voor Dortmund of Liverpool”, concludeert de Roemeen.

Poll: Vind jij ook dat de mentaliteit van de Anderlecht-spelers niet optimaal is?

TAGS  I  Anderlecht  I  FCSB  I  v24

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024