'Met een nieuw stadion zal Club Brugge dit enorme aantal abonnees hebben'

'Met een nieuw stadion zal Club Brugge dit enorme aantal abonnees hebben'
Vrijdag 04 november 2016 - 07:56   I   door Redactie

Club Brugge heeft dringend nood aan een nieuw stadion. Dat zegt Jacques Sys, zelf Bruggeling en hoofdredacteur van Sport/Voetbalmagazine, in de Krant van West-Vlaanderen.

"Club Brugge is verworden tot het mooiste merk van Vlaanderen, maar om het economisch rendabeler te maken is dat nieuwe stadion van vitaal belang", aldus Sys. "De club barst uit zijn voegen. Ik merk overal in het buitenland dat het toeschouwersaantal stijgt als je een nieuw stadion hebt. Een provinciestad als Heerenveen lokt telkens 25.000 toeschouwers. Er is becijferd dat Club 30.000 abonnees kan halen als er een nieuw stadion komt. Je kan ook veel meer aanbieden aan fans en sponsors."

"Club kan alleen zijn budget opdrijven met dat nieuw stadion. Al in januari 2007 ontvouwden ze een project voor een nieuw stadion in Loppem, straks is dat tien jaar geleden en die eerste steen is nog altijd niet gelegd. Maar dat is natuurlijk België, iedereen kan iedere beslissing tegen houden. Het verzandt in politiek gehakketak en vertragingsmanoeuvres langs alle kanten. Niet enkel in het buitenland zijn er voorbeelden, wat dichter bij huis is er de Ghelamco Arena in Gent."

“Het heeft ook lang geduurd, maar het is er uiteindelijk ook gekomen. Onder meer door de goede relatie met de stad en de burgemeester die er mee zijn schouders heeft onder gezet. Dat moet ook een doorn in het oog van Club Brugge zijn. Als je er op de autosnelweg aan passeert, zie je het liggen: het is prachtig hé. Ik kijk er elke dag naar. De Brugse accommodatie is verouderd."

TAGS  I  Club Brugge

donderdag 9 mei 2024

woensdag 8 mei 2024

dinsdag 7 mei 2024

maandag 6 mei 2024