Verbeke zet druk en verbaast met 'unieke' oproep bij Anderlecht: "Het is aan hén"

Verbeke zet druk en verbaast met 'unieke' oproep bij Anderlecht:
Dinsdag 27 september 2022 - 22:00   I   door Redactie

Het voordeel van een interlandbreak is dat clubs eens hun werking kunnen analyseren. En dat is ook wat bij Anderlecht gebeurde.

De aanleiding was de nieuwste studie van het CIES Football Observatory, dat data uit zestig voetbalcompetities wereldwijd bestudeerde en vervolgens het aantal speelminuten per leeftijdscategorie in de eerste ploeg berekende.

Uit het voorbije én het huidige lopende seizoen blijkt dat Anderlecht op de zevende plaats staat als het aankomt op speelminuten voor spelers jonger dan 21 jaar. Maar liefst 44,6 procent van de speelminuten ging dit seizoen naar spelers die 21 jaar of jonger zijn.

19,3 procent van de speelminuten is voor de spelers tussen 22 en 25 jaar en de rest is voor de spelers ouder dan 26. Een resultaat waar Peter Verbeke graag mee uitpakte. "Deze studie onderstreept het unieke karakter van RSC Anderlecht in België en in Europa en de uitstekende werking van onze opleiding", aldus de CEO.

Druk

"Het rekruteren van jonge talentvolle spelers zoals Sergio Gómez, Nilson Angulo, Ishaq Abdulrazak en Moussa N’Diaye zal deze trend enkel versterken", vervolgde Verbeke, maar tegelijkertijd legde hij ook wel druk op de paars-witte youngsters.

"Het is ook een bewuste keuze dat we dit seizoen voluit kansen geven aan eigen opgeleide spelers als Duranville (16), Sadiki (17), Stroeykens (17), Debast (18), Arnstad (19), Sardella (20), Ait El Hadj (20), Kana (20) en Verschaeren (21)."

En als besluit op de website van Anderlecht: "Het is nu aan hen om een volgende stap te zetten, zich te manifesteren als bepalende spelers en samen voor sportief succes te strijden."

Poll: Vind je het verstandig om zo druk te zetten?

TAGS  I  Anderlecht

woensdag 29 november 2023

dinsdag 28 november 2023

maandag 27 november 2023

zondag 26 november 2023

zaterdag 25 november 2023