Na negen speeldagen: Déze Pro League-sterkhouder gelooft amper nog in titel

Na negen speeldagen: Déze Pro League-sterkhouder gelooft amper nog in titel
Woensdag 28 september 2022 - 16:00   I   door Redactie

De Jupiler Pro League is nog maar negen speeldagen ver, maar toch kunnen er al enkele conclusies getrokken worden. Het ziet er namelijk naar uit dat er nog maar drie clubs aanspraak maken op de titel.

Voor aanvang van het nieuwe seizoen werden er heel wat clubs naar voren geschoven al mogelijke titelkandidaten. Na negen speeldagen lijken enkel Antwerp, KRC Genk en Club Brugge nog te strijden voor de landstitel. De andere clubs zullen hun ambities wat moeten bijschaven.

AA Gent en Anderlecht zijn bijvoorbeeld niet denderend aan het nieuwe seizoen begonnen. Ze staan respectievelijk op een zevende en achtste plaats in het Jupiler Pro League-klassement, met ongeveer de helft van de punten van Antwerp.

Ook AA Gent-sterkhouder Tarik Tissoudali ziet dat zijn club zijn ambities bijna mag opbergen: “In de competitie hadden we vorig seizoen iets opgebouwd, waardoor velen ervan uitgingen dat we dit seizoen zouden meespelen voor de titel. Mede door enkele blessures wordt het moeilijk om die ambitie waar te maken.”

Hoop

Toch probeert Tissoudali de hoop levend te houden: “Ik heb in nog geen enkele wedstrijd het gevoel gehad dat een team echt sterker was dan wij. Bovendien zijn we nog maar eind september. Het seizoen is nog lang.” Ook met de halvering van de punten voor de play-offs lijkt de kans weliswaar klein dat AA Gent en Anderlecht nog aanspraak maken op de titel.

Poll: Kunnen AA Gent en Anderlecht volgens jou nog kampioen worden?

TAGS  I  Anderlecht  I  AA Gent  I  Club Brugge  I  Antwerp  I  KRC Genk

woensdag 29 november 2023

dinsdag 28 november 2023

maandag 27 november 2023

zondag 26 november 2023

zaterdag 25 november 2023