De Bilde verbaast natie over Club-sterkhouder: “Geef hem de Gouden Schoen"

De Bilde verbaast natie over Club-sterkhouder: “Geef hem de Gouden Schoen
Woensdag 05 oktober 2022 - 09:00   I   door Redactie

We gaan het nog vaak lezen vandaag: Club Brugge heeft gisteren een serieuze stap richting de overwintering in de Champions League gezet. Atlético Madrid kwam op Jan Breydel met 2-0 verliezen.

Daardoor telt Club nu 9 punten in de poulefase. De landskampioen heeft nog maar 1 puntje nodig om met zekerheid op het kampioenenbal te overwinteren. Tegen Atlético kreeg Ferran Jutgla de trofee van ‘Man of the Match’, maar Gilles De Bilde was bij VTM vooral lyrisch over een andere Club Brugge-sterkhouder.

"Wat moet je nog zeggen hé. Opnieuw was Mignolet van cruciale waarde op de cruciale momenten. Je kan stilaan een uitgebreide compilatievideo maken van zo’n reddingen”, klinkt De Bilde lyrisch over het sluitstuk van blauw-zwart. Mignolet was dan ook een onklopbare muur tussen de palen tegen Atlético.

“Als doelman moet je er bovenuit steken om de Gouden Schoen te winnen, maar Mignolet steekt er ook bovenuit. Hij was bepalend in de competitie om Club tot kampioen te kronen, hij is nu bepalend in de Champions League voor deze 9 op 9”, gaat De Bilde verder. Het is al van 1987 geleden dat er nog eens een doelman de Gouden Schoen won: Michel Preud'homme.

Poll: Vind jij ook dat Mignolet de Gouden Schoen verdient?

TAGS  I  Club Brugge  I  Atlético Madrid  I  Champions League  I  v24

maandag 4 december 2023

zondag 3 december 2023

zaterdag 2 december 2023

vrijdag 1 december 2023

donderdag 30 november 2023