KRC Genk-voorzitter Croonen vloekt nu op Club Brugge, Antwerp en Anderlecht

KRC Genk-voorzitter Croonen vloekt nu op Club Brugge, Antwerp en Anderlecht
Zondag 23 oktober 2022 - 09:00   I   door Redactie

Nog minstens tot zondagmiddag is KRC Genk de leider in de Jupiler Pro League. Maar toch zijn er behoorlijk wat frustraties in Limburg.

Dat blijkt uit een interview met Genk-voorzitter Peter Croonen in Het Laatste Nieuws. Daar laat hij zich onder meer uit over de andere Belgische topclubs. "Concurrentie is een goede zaak, want dat maakt je competitie alleen maar interessanter", begint hij rustig.

"Ik vind het positief dat mensen als Bart Verhaeghe, Paul Gheysens en Marc Coucke investeren in onze topclubs", aldus Croonen. Ook heb ik geen problemen met buitenlandse investeerders, op voorwaarde dat ze met oprechte intenties in ons voetbal zitten." 

In tegenstelling tot die clubs is Genk is de laatste vzw in het Belgisch voetbal en daardoor gebonden aan bepaalde wetmatigheden waardoor ze niet zomaar kunnen investeren. "We waken over onze reserves", vervolgt de preses. En dat steekt.

Sneller

"Natuurlijk vloek je weleens als je ziet dat je concurrenten veel sneller middelen kunnen mobiliseren", uit Croonen zijn ongenoegen. "Het nadeel van een vzw is immers de financieringscapaciteit. Maar we bewijzen dat we met goed beleid het gevecht met die partijen kunnen aangaan."

Poll: Vind je dat Genk een vzw moet blijven?

TAGS  I  AA Gent  I  Anderlecht  I  Antwerp  I  Beerschot  I  Cercle Brugge  I  Charleroi  I  Club Brugge  I  Eupen  I  KRC Genk  I  KV Kortrijk  I  KV Mechelen  I  KV Oostende  I  OHL  I  Seraing  I  Standard  I  STVV  I  Union  I  Zulte Waregem  I  Westerlo

vrijdag 3 februari 2023

donderdag 2 februari 2023

woensdag 1 februari 2023