Rode Duivel Loïs Openda rekent keihard af met zijn ex-trainer Philippe Clement

Rode Duivel Loïs Openda rekent keihard af met zijn ex-trainer Philippe Clement
Zaterdag 19 november 2022 - 17:50   I   door Redactie

Loïs Openda maakt een serieuze kans op een basisplaats tegen Canada. De aanvaller van Lens viel goed in tijdens de oefenwedstrijd tegen Egypte en scoorde ook.

Bij afwezigheid van Romelu Lukaku maakt Openda een betere indruk dan zijn concurrent Michy Batshuayi. Het is nu aan bondscoach Roberto Martinez om een beslissing te nemen. Openda scoorde dit seizoen bij Lens al elf keer. Hij versierde de transfer naar de Franse club na ook al een erg sterk seizoen bij Vitesse.

Bij Club Brugge had de aanvaller het moeilijk om zich door te zetten. Vooral bij de komst van coach Philippe Clement. Openda had concurrentie van Tau, Dennis, Okereke en later ook van De Ketelaere. Clement koos voor hen en amper voor Openda. "Het beeld ontstond dat ik niet kon scoren", zei Openda over die periode in Het Laatste Nieuws.

Na zijn uitleenbeurt bij Vitesse, zijn eerste seizoenshelft bij Lens én zijn WK-selectie heeft hij een klinkende revanche genomen op die periode. Openda is 22, de toekomst lacht hem meer dan ooit toe.

Poll: Moet Openda in de basis tegen Canada?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Club Brugge  I  Lens

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024