Het gaat fout: 'Spelers boos op De Bruyne, Trossard gefrustreerd en Martinez kwaad'

Het gaat  fout: 'Spelers boos op De Bruyne, Trossard gefrustreerd en Martinez kwaad'
Maandag 28 november 2022 - 20:00   I   door Redactie

Het gaat niet goed bij de Rode Duivels. De frustraties nemen verder toe, zowel bij de bondscoach als bij de spelers. Dat enkele dagen voor de cruciale WK-wedstrijd tegen Kroatië.

Het Nieuwsblad heeft inside informatie en dat schetst een weinig fraai beeld. "Het is lang niet allemaal peis en vree bij de nationale ploeg", schrijft de krant. "De manier waarop Kevin De Bruyne zich beweegt in de groep roept bijvoorbeeld vragen op. Volgens onze info vonden sommige spelers het weinig constructief dat KDB tegen Canada openlijk in de clinch ging met Toby Alderweireld en de tactiek in vraag stelde. Vooral omdat de Man City-middenvelder zelf zijn topniveau niet haalt en eerder lusteloos oogt."

Er zijn nog enkele toppers op wereldniveau zoals De Bruyne en Courtois. KDB heeft het erg moeilijk dat een ander deel van de ploeg niet meer op hoog niveau acteert. "Het frustreert De Bruyne dan wel eens dat anderen zijn spel niet meer kunnen volgen of hij hen niet kan meetrekken, maar omgekeerd wekt het net zo goed wrevel op dat de toppers zich verheven lijken te voelen."

Daarnaast wijst de krant naar de bankzitters. Sommige zijn ontevreden over het feit dat ze amper mogen invallen. Anderen willen dan weer een basisplaats. Dat Leandro Trossard pas de derde invaller was tegen Marokko is niet goed gevallen bij hem. Hij moest naar verluidt op zijn lip bijten.

Gefrustreerde bondscoach

Roberto Martinez zelf is ook gefrustreerd. "De Spanjaard probeert wel te sussen, maar zelfs hij is af en toe humeurig. Zo was Martinez not amused dat enkele uren voor de aftrap tegen Canada en Marokko al info uitlekte over de ploegopstelling", aldus de krant. Het ziet er dus allesbehalve goed uit.

Poll: Moet Martinez weg als bondscoach?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Kroatië

zondag 5 februari 2023

zaterdag 4 februari 2023

vrijdag 3 februari 2023