Zwitserland plaatst zich voor achtste finales, Brazilië kent nu ook tegenstander

Vrijdag 02 december 2022 - 22:01   I   door Redactie

Zwitserland heeft zich in het zog van Brazilië geplaatst voor de achtste finales. De Zwitsers zullen het opnemen tegen Portugal in de achtste finales. Brazilië treft als groepswinnaar Zuid-Korea.

Servië-Zwitserland 2-3

Spektakel ten top en dan vooral in de eerste helft. Shaqiri had Zwitserland op voorsprong gebracht. Mitrovic en Vlahovic bogen de scheve situatie helemaal om voor Servië, maar net als tegen Kameroen konden ze die voorsprong niet vashouden. Via Embolo en Freuler pakte Zwitserland de zege én de kwalificatie.

Doelpuntenmakers:

20' Shaqiri 0-1, 26' Mitrovic 1-1, 35' Vlahovic, 2-1, 44' Embolo 2-2, 48' Freuler 2-3

Kameroen-Brazilië 1-0

Brazilië gaf heel wat spelers rust, aangezien het al zeker was van kwalificatie. Na een laat doelpunt van Aboubakar won Kameroen. Daardoor is Brazilië slechts nipt groepswinnaar op basis van doelsaldo.

Doelpuntenmaker:

90+2' Aboubakar 1-0

Rood:

90+3' Aboubakar (2x geel, K)