‘Kustploeg krijgt nieuwe eigenaar: Marc Coucke in gesprek met KV Oostende'

‘Kustploeg krijgt nieuwe eigenaar: Marc Coucke in gesprek met KV Oostende'
Maandag 17 april 2023 - 15:00   I   door Redactie

Het is sinds afgelopen weekend officieel: KV Oostende degradeert naar de Challenger Pro League. Bij de kustploeg zal er een bladzijde omgedraaid worden.

Er zal van alles veranderen bij KVO, ook achter de schermen. Pacific Media Group - de eigenaar - had de laatste maanden moeite om de financiële gaten de dichten en werd geviseerd door de fans. KV Oostende is dus op zoek naar overnemers.

Er zijn drie grote kandidaten: Het Chinese Fosun Group (de eigenaar van Wolverhampton), de Amerikaan Bill Foley (die onlangs Bournemouth kocht) en het Saoedische Public Investment Fund (de eigenaar van Newcastle).

Het Nieuwsblad meent te weten dat er maandag al Saudische afgevaardigden op bezoek zijn gekomen in het stadion. De kans lijkt dus bijzonder groot KVO binnenkort gelinkt zal kunnen worden aan een Premier League club.

Coucke

Eens er een nieuwe eigenaar gevonden is, zal die in een akkoord moeten vinden met Marc Coucke. De hoofdtribune is namelijk nog steeds eigendom van de Anderlecht-voorzitter. KVO betaalt momenteel 800.000 euro per jaar om die te huren.

Dat is een bedrag dat ze in 1B natuurlijk niet meer zullen kunnen ophoesten. Er zal dus een nieuwe overeenkomst afgesloten moeten worden, óf de nieuwe eigenaar moet de tribune permanent overkopen. Wordt vervolgd…

Poll: Zal KV Oostende volgend seizoen al opnieuw promoveren?

TAGS  I  KV Oostende  I  Anderlecht

maandag 25 september 2023

zondag 24 september 2023

zaterdag 23 september 2023

vrijdag 22 september 2023