Antwerp nu plots beschuldigd van 'doping': "Ongestraft en zonder klachten"

Antwerp nu plots beschuldigd van 'doping':
Maandag 29 mei 2023 - 11:30   I   door Redactie

Werd er de voorbije jaren in het Belgische voetbal vooral over Club Brugge gesproken, dan heeft Antwerp dit seizoen die rol overgenomen. Al is dat niet altijd positief.

Want in De Morgen haalt sportjournalist Hans Vandeweghe, zoals steeds vlijmscherp in zijn column, stevig uit naar de opgang op de Bosuil. En daarbij wijst hij vooral naar de financiële middelen van voorzitter Paul Gheysens.

"Als Antwerp dit seizoen kampioen wordt, is dat het rechtstreekse gevolg van Covid-19 en de tijdelijke stopzetting van de ‘financial fair play', waardoor Paul Gheysens zijn ploeg ongestraft financieel kon doperen", klinkt het.

En vervolgt hij: "Antwerp FC is bijgevolg het Manchester City van België, weliswaar zonder die klachten, maar dat had gekund als ze in België even streng waren geweest in hun financieel toezicht als in Engeland." Niet dus.

Koopclub

Vandeweghe besluit: "Onwettig was dat niet, maar Antwerp is een koopclub die het succes - eerste of tweede en de bekerwinst - heeft gefinancierd met de ene na de andere kapitaalsverhoging."

Poll: Vind je dat Vandeweghe gelijk heeft?

TAGS  I  Antwerp  I  Manchester City

maandag 2 oktober 2023

zondag 1 oktober 2023

zaterdag 30 september 2023

vrijdag 29 september 2023