OFFICIEEL: Marc Overmars schrikt op en kan ontslag moeilijk aanvaarden

OFFICIEEL: Marc Overmars schrikt op en kan ontslag moeilijk aanvaarden
Dinsdag 30 mei 2023 - 10:15   I   door Redactie

Het is al het jaar geweest voor Marc Overmars, zowel op professioneel als privé-vlak. En daar kwam dinsdag nog een zware klap bij.

Want de sportief directeur kon maar moeilijk aanvaarden welk nieuws er uit Amsterdam overwaaide. Zijn goede vriend Edwin van der Sar stopt immers als algemeen directeur van Ajax. Na een jaar met veel commotie is de gewezen topkeeper er klaar mee.

Over dat jaar kan Overmars meepraten, want het begon eigenlijk allemaal toen hij bij Ajax aan de kant werd gezet na een schandaal over grensoverschrijdend gedrag en vervolgens in maart 2022 aan de slag ging bij Antwerp.

Nadien ging het dit seizoen met Ajax steeds verder bergaf. Het verlies van een sportief directeur als Overmars in combinatie met het vertrek van coach Erik ten Hag kon nooit opgevangen worden en afgelopen weekend eindigde Ajax beschamend pas derde.

Zware periode

Dat nam het Amsterdamse bestuur Van der Sar zeer kwalijk. Die hield nu de eer aan zichzelf. "Na bijna elf jaar ben ik op", aldus VDS op de Ajax-website. "We hebben hele mooie dingen meegemaakt, maar het is ook een ongelooflijk zware periode geweest."

"Ik heb nu behoefte om afstand te nemen, tot rust te komen en om andere dingen te gaan doen. Het voelt niet goed om de komende periode beslissingen te moeten nemen die over de toekomst van deze mooie club gaan. Vandaar mijn besluit om nu te stoppen."

Poll: Vind je het vertrek van Van der Sar een verlies voor Ajax?

TAGS  I  Antwerp  I  Ajax

dinsdag 3 oktober 2023

maandag 2 oktober 2023

zondag 1 oktober 2023

zaterdag 30 september 2023