‘Belgische scheidsrechters ergeren zich dood en dreigen met een staking'

‘Belgische scheidsrechters ergeren zich dood en dreigen met een staking'
Maandag 31 juli 2023 - 18:30   I   door Redactie

Er werd afgelopen weekend voor het eerst weer gevoetbald op de Belgische velden. De eerste speeldag zorgde meteen voor heel wat frustraties.

In de meeste gevallen waren de scheidsrechter en de VAR daar de hoofdredenen voor. Volgens Het Nieuwsblad vragen diezelfde refs al een tijdje voor een loonsverhoging: “Ze krijgen nu bovenop hun semiprofessioneel loon als ref – dat ze naast het salaris van hun dagjob ontvangen – 2.000 euro bruto per gefloten wedstrijd.”

“Een wedstrijd als VAR levert 400 euro bruto op. Vooral de VAR-vergoedingen zijn in de ogen van de refs wel erg laag”, klinkt het bij de krant. “De Pro League heeft dan ook begrip voor de vraag van de refs, alleen wil de vereniging van profclubs de voetbalbond nu niet zomaar extra geld toestoppen.”

“De Pro League wil duidelijkere communicatie over de prestaties van de scheidsrechters, liefst onderbouwd met data”, verklaart Het Nieuwsblad. “De komende weken moet duidelijk worden of het plan zijn vruchten afwerpt. Ondertussen zullen de refs nog moeten wachten op hun loonsverhoging.”

Staking

Maar hoeveel geduld hebben de scheidsrechters nog?: “Bij hen worden de ergernissen steeds groter. Even werd er zelfs gesproken over een staking, maar zo ver kwam het voorlopig nog niet. Als er de komende maanden toch geen oplossing uit de bus zou komen, valt niet uit te sluiten dat de refs straks toch het werk weigeren.”

Poll: Verdienen de JPL-scheidsrechters een loonsverhoging?

TAGS  I  AA Gent  I  Anderlecht  I  Antwerp  I  Beerschot  I  Cercle Brugge  I  Charleroi  I  Club Brugge  I  Eupen  I  KRC Genk  I  KV Kortrijk  I  KV Mechelen  I  KV Oostende  I  OHL  I  Seraing  I  Standard  I  STVV  I  Union  I  Zulte Waregem  I  Westerlo  I  RWDM

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024