Bijzonder slecht nieuws over Thibaut Courtois

Bijzonder slecht nieuws over Thibaut Courtois
Zondag 17 september 2023 - 18:15   I   door Redactie

Begin augustus scheurde Thibaut Courtois de meniscus. De doelman van Real Madrid zou zes maanden out zijn, maar daar blijft het helaas niet bij.

Courtois bracht een bezoek aan Remco Evenepoel in de Vuelta. Tijdens dat bezoek onthulde hij tegenover VTM NIEUWS dat hij langer out zal zijn dan verwacht. “Het gaat wel goed met revalidatie, maar we moeten het natuurlijk wel stap voor stap doen", vertelt de keeper.

"Het wordt sowieso iets tussen de zeven en de negen maanden", vervolgt Courtois. "Als ik wat geluk heb, zal ik dus in mei kunnen trainen en spelen. Maar dat zien we wel. Hoe sneller je weer begint, hoe meer risico je loopt om te hervallen. Dat wil ik natuurlijk niet.”

Courtois geeft toe dat het mentaal al zwaar is geweest. "In het begin heb ik wel wat traantjes gelaten”, geeft hij ook toe. “Maar daarna was het belangrijk om de knop om te draaien en positief te zijn. Nu is het doel om te proberen om in mei nog een paar matchen te spelen. Maar nogmaals: stap voor stap.”

EK en Rode Duivels

Het is dus nog een race tegen de klok om Courtois tijdig fit te krijgen voor het EK in Duitsland. Al is het niet zeker of de doelman zich nog wel beschikbaar zal opstellen voor de Rode Duivels.

TAGS  I  Real Madrid

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024