Compleet drama dreigt: 'Club mogelijk definitief weg uit Brugge'

Compleet drama dreigt: 'Club mogelijk definitief weg uit Brugge'
Donderdag 12 oktober 2023 - 20:30   I   door Redactie

Club Brugge hoopt tegen 2027-2028 een volledig nieuw stadion te hebben gebouwd. De totale kostprijs: 150 miljoen euro, volledig zelf gefinancierd. Zolang Cercle geen oplossing heeft voor een eigen, kleiner stadion, mag het ook gebruik maken van de voetbaltempel van Club.

Het stadiondossier is volgens kenners zeer sterk, maar toch houdt Club nog altijd de adem in. Ook de stad Brugge is er niet gerust in. Een nieuwe 'njet' zou betekenen dat Club bijna verplicht is om Brugge te verlaten.

"Het is nu of nooit”, zegt de Brugse Schepen van Ruimtelijke Ordening en Sport Franky Demon (CD&V) in Het Nieuwsblad. “Er zijn simpelweg geen andere bouwlocaties meer voorhanden in Brugge. (zucht) Ik zou niet weten waar. De Olympiasite is perfect: dat is immers al recreatiegebied.”

Burgemeester Dirk De fauw sluit zich daar bij aan. “Lukt het daar niet, dreigt een vertrek uit Brugge voor Club. Club en Cercle moeten een ander stadion krijgen. Is het niet in Brugge, dan elders. En dat zou zo jammer zijn: Club hoort in Brugge", klinkt het.

Poll: Kan jij je voorstellen dat Club niet meer in Brugge speelt?

TAGS  I  Club Brugge  I  Cercle Brugge

dinsdag 30 april 2024

maandag 29 april 2024

zondag 28 april 2024