OFFICIEEL: Marouane Fellaini beslist over terugkeer naar Belgische competitie

OFFICIEEL: Marouane Fellaini beslist over terugkeer naar Belgische competitie
Zaterdag 04 november 2023 - 08:45   I   door Redactie

Marouane Fellaini (35), voormalig Rode Duivel, kondigt via zijn Chinese club Shandong Taishan en coach Choi Kang-hee zijn afscheid aan na het huidige seizoen. “Hij kwam als superster en verlaat ons als een legende”, aldus de club.

Fellaini, die kampt met de fysieke tol van het voetballen op leeftijd, wordt geëerd tijdens zijn laatste thuiswedstrijd tegen Henan. Zijn indrukwekkende carrière in China omvat 139 wedstrijden met 50 doelpunten, één landstitel en twee bekers, met de kans op een derde.

In februari 2019 tekende de Belgische middenvelder bij Shandong Taishan na zijn tijd bij Manchester United. Hij was eerder de duurste uitgaande transfer van de Jupiler Pro League vanuit Standard naar Everton. Bij United kende hij een wisselvallige periode.

Als onderdeel van de ‘gouden generatie’ van de Rode Duivels, speelde hij in 87 interlands, waaronder de WK’s van 2014 en 2018 en het EK van 2016, voor zijn internationaal pensioen in 2019. Het eind van een tijdperk nadert voor Fellaini, die het voetbal met een indrukwekkende erelijst vaarwel zegt.

Even waren er nog geruchten over een mogelijke terugkeer van Fellaini naar de Belgische competitie. Die mogen nu gelijk de prullenbak in.

Poll: Had jij Fellaini nog graag zien terugkeren naar België als speler?

TAGS  I  Shandong Taishan  I  Marouane Fellaini

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024