Alweer erg slecht nieuws over stadiondossier van Club Brugge

Alweer erg slecht nieuws over stadiondossier van Club Brugge
Zaterdag 11 november 2023 - 07:00   I   door Redactie

Aan de vooravond van de Brugse derby staat Cercle Brugge verrassend boven Club Brugge in de rangschikking, wat extra spanning brengt in de strijd om de titel 'Ploeg van ’t stad'. Het Jan Breydelstadion, waar beide teams spelen, is echter verouderd en een nieuw stadion blijft een complexe kwestie.

Het twintig jaar oude stadiondossier heeft nog geen doorbraak gekend, en recente vertragingen in de nieuwe omgevingsvergunning voor Club Brugge worden deels toegeschreven aan het uitvallen van een externe expert. Daarnaast zijn er geruchten over een mogelijke verkoop van Club Brugge die ook voor vertraging zouden kunnen zorgen, zo schrijft Het Nieuwsblad. Het lijkt dus allemaal nog meer op de lange baan te verschuiven.

De Brugse sportschepen Franky Demon, bekend om zijn grondige dossierkennis, gelooft niet in een snelle oplossing door het huidige stadion stap voor stap te renoveren, zoals sommige insiders suggereren. Dit zou namelijk onhaalbaar zijn tijdens de verbouwingen en niet voldoen aan de capaciteitsvereisten van Club Brugge.

Voor Cercle Brugge zijn er plannen om te verhuizen naar een nieuw stadion met een capaciteit van ongeveer 12.000 toeschouwers. Er zijn verschillende locaties overwogen, waaronder het Kanaaleiland, maar deze zijn om verschillende redenen afgevallen. Recente ontwikkelingen tonen aan dat Cercle nog steeds hoopt op een eigen stadion, ondanks de uitdagingen en de complexiteit van het stadiondossier.

Dit alles illustreert de voortdurende problemen en discussies rond het stadiondossier in Brugge, terwijl de twintigste verjaardag van dit dossier nadert.

Poll: Denk jij dat er nog snel een nieuw stadion komt?

TAGS  I  Club Brugge  I  Cercle Brugge

dinsdag 30 april 2024

maandag 29 april 2024

zondag 28 april 2024