Vossen redt Club Brugge uitgerekend tegen Genk

Zondag 06 november 2016 - 16:18   I   door Redactie

Club Brugge heeft in extremis een punt gered tegen RC Genk. Blauw-zwart stond lange tijd 0-1 achter, maar op het einde scoorde Jelle Vossen nog tegen zijn voormalig team.

Genk kon al na enkele minuten scoren, maar Butelle redde de poging van Pozuelo. Aan de overzijde dwong Vossen Bizot tot een knappe parade. Ook daarna was Vossen nog gevaarlijk en claimde Club een strafschop nadat Wouters Vossen vasthield. Scheidsrechter Laforge ging er niet op in. Op slag van rusten zag Laforge ook een duidelijke hands van Karelis in het strafschopgebied niet.

Na de rust scoorde Thomas Buffel vanuit het niks de 0-1. De aanvaller trapte laag in de hoek binnen, Butelle kon er niet voldoende bij. Meteen daarna pakte Bailey uit met een uitstekende slalom en schot, maar Butelle redde. Het viel op dat Club na die achterstand weinig voor doelgevaar kon zorgen.

Michel Preud'homme gooide Izquierdo nog in de strijd, maar ook de Colombiaan kon de boel niet openbreken. In de slotfase haalde Vormer nog uit, maar de bal ging nipt naast. Uiteindelijk was het Vossen die Club alsnog bevrijdde. Daarna miste Wesley nog de kans op de zege.

Club Brugge - RC Genk 1-1
49' Buffel 0-1, 85' Vossen 1-1