Vanhaezebrouck uit ongenoegen: "Dat gebeurt dus op Club Brugge"

Vanhaezebrouck uit ongenoegen:
Zaterdag 16 december 2023 - 22:00   I   door Redactie

In aanloop naar de aankomende topwedstrijd tussen Club Brugge en KAA Gent in het Jan Breydelstadion, uit Hein Vanhaezebrouck, trainer van Gent, zijn bezorgdheid over de arbitrage en de rol van de VAR.

Dit volgt na een controversiële wedstrijd waarbij Club Brugge een doelpunt ten onrechte afgekeurd zag wegens vermeend buitenspel.

Vanhaezebrouck haalt herinneringen op aan eerdere confrontaties: "Ik herinner me de laatste Club - AA Gent: die match heeft misschien beslist wie er Play-off 1 speelde."

"Iedereen had het over de elleboog op Gift, maar er was ook nog een penaltyfase waar ze na drieëneenhalve minuut plots de ref naar het beeldscherm lieten komen."

"Zo’n clear error was het… Maar dat gebeurt dus op Club: de druk van hun publiek speelt daarin zeker een rol", aldus Vanhaezebrouck.

De Gent-coach bekritiseert ook het missen van een overtreding op een van zijn spelers, waarbij de VAR geen actie ondernam ondanks zichtbaar letsel.

Hij benadrukt echter dat voor de komende wedstrijd top-scheidsrechters zijn aangewezen: "Ze hebben nu wel niet de minste aangeduid: Lardot is een van de betere refs en Visser is VAR", zegt Vanhaezebrouck.

Poll: Heeft Hein gelijk?

TAGS  I  Hein Vanhaezebrouck  I  AA Gent  I  Club Brugge

maandag 29 april 2024

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024