Het kon niet uitblijven: Referee Department grijpt in na Anderlecht-Genk

Het kon niet uitblijven: Referee Department grijpt in na Anderlecht-Genk
Maandag 25 december 2023 - 10:30   I   door Redactie

Na de controversiële beslissing in de wedstrijd tussen Genk en Anderlecht, waarbij een strafschop door Bryan Heynen gemist werd maar Yira Sor in de rebound scoorde, heeft het Professional Refereeing Department (PRD) een foute beslissing toegegeven. Er wordt nu ook ingegrepen.

De goal van Genk werd afgekeurd omdat Sor te vroeg de zestien was ingedoken, maar herhalingen toonden aan dat Anderlecht-speler Yari Verschaeren ook al binnen de lijn stond, wat normaal een herneming van de penalty zou betekenen.

Scheidsrechter Nathan Verboomen en VAR Jan Boterberg kozen echter voor balvoordeel voor Anderlecht, wat tot grote controverse leidde. Genk eist nu dat de wedstrijd wordt overgespeeld, gezien het een overtreding van de officiële spelregels betreft.

Ondertussen heeft het PRD actie ondernomen tegen Boterberg door hem van de aanstaande wedstrijd tussen KV Kortrijk en AA Gent te halen, met Simon Bourdeaud’hui als vervangende hoofdscheidsrechter.

Hoe lang Boterberg niet zal optreden, is nog onduidelijk. Deze situatie heeft een spoedreactie van de betrokken instanties vereist.

Poll: Terechte beslissing?

TAGS  I  Anderlecht  I  KRC Genk

maandag 29 april 2024

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024