Schokgolf door voetbalwereld: ‘Messi moet na fraude Ballon d’Or afstaan’

Schokgolf door voetbalwereld: ‘Messi moet na fraude Ballon d’Or afstaan’
Zondag 07 januari 2024 - 22:00   I   door Redactie

Lionel Messi kon een aantal maanden geleden voor de achtste keer in zijn carrière de Ballon d’Or winnen.

Hij is zo recordhouder qua aantal overwinningen, maar mogelijk zal hij één van zijn ‘Gouden Ballen’ weer moeten inleveren. In 2021 haalde Messi het voor Robert Lewandowski, tot groot ongeloof van de meeste voetbalkenners. Er kwam meteen felle kritiek op de uitreiking, maar Messi mocht de Gouden Bal wel opnieuw in zijn kast steken.

Nu meldt Le Monde weliswaar dat er onderzoek loopt na fraude tijdens die verkiezingen. Dat komt er na een ander onderzoek dat zich focuste op wantoestanden bij PSG, Messi zijn toenmalige club. De Franse justitie verdenkt PSG nu door verschillende elementen op mogelijke fraude, waar Jean-Martial Ribes de spilfiguur zou zijn.

Ribes is de ex-directeur marketing van PSG en zou een grote lobby-campagne gevoerd hebben om Messi toch maar de Ballon d’Or te bezorgen. Onder meer ‘France Football’ - de organisator van de verkiezing - werd door Ribes geviseerd. Vooral Pascal Ferré - de toenmalige hoofdredacteur - zou daarbij een bepalende rol gespeeld hebben.

Ferré

Ferré is inmiddels zelf aan de slag bij… PSG! Toen hij nog voor France Football werkte zou hij onder meer exclusieve wedstrijdtickets en andere cadeau’s gekregen hebben, omkoping dus. Als de frauduleuze praktijken bewezen kunnen worden, dan zal Messi zijn Ballon d’Or moeten afstaan aan Robert Lewandowski. 

Poll: Zal Messi zijn Gouden Bal van 2021 moeten afstaan?

TAGS  I  PSG  I  Lionel Messi

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024