Hallucinant: Ook déze wedstrijd moet herspeeld worden

Hallucinant: Ook déze wedstrijd moet herspeeld worden
Vrijdag 02 februari 2024 - 20:00   I   door Redactie

Het Disciplinair Comité heeft beslist dat de reservewedstrijd tussen Berchem Sport en Tempo Overijse, die oorspronkelijk op 15 december eindigde in een 3-3 gelijkspel, opnieuw gespeeld moet worden. Ook in het amateurvoetbal krijgen ze met dit fenomeen dus te maken.

Deze beslissing volgde na een klacht van Tempo Overijse over een omstreden moment waarbij Berchem Sport profiteerde van de vieringen van Overijse om een snelle gelijkmaker te scoren, een actie die in strijd was met het wedstrijdreglement en als een gebrek aan fair play werd beschouwd. Dat schrijft HNB.

Ondanks dat het een reservewedstrijd betreft met minimale inzet, heeft deze kwestie tot verdeeldheid geleid. Berchem Sport overweegt beroep tegen de beslissing, terwijl Tempo Overijse benadrukt dat hun klacht vooral draait om het principe van fair play.

Voetbal Vlaanderen erkent dat dergelijke klachten niet ongewoon zijn, maar benadrukt dat herspelingen zelden worden bevolen, tenzij er sprake is van duidelijke scheidsrechterlijke fouten.

Poll: Loopt het de spuigaten uit?

TAGS  I  Berchem  I  Tempo Overijse

dinsdag 30 april 2024

maandag 29 april 2024

zondag 28 april 2024