Schokkend: "Dit redde Antwerp van de ondergang!"

Schokkend:
Dinsdag 13 februari 2024 - 17:00   I   door Redactie

Royal Antwerp heeft momenteel te kampen met financiële problemen. Sporteconoom Wim Lagae legt uit wat er precies aan de hand is, en welke gevolgen deze problemen met zich meebrengen.

“46,5 miljoen euro in het laatste boekjaar, da's een recordverlies. De jongste vijf jaar hebben ze 110 miljoen euro verloren, een record. En ook een record van 165 miljoen euro aan kapitaalverhogingen gedaan. Da's duizelingwekkend”, klonk het bij sporteconoom Wim Lagae van de KU Leuven.

En toch moet er volgens hem een serieuze kanttekening gemaakt worden bij die cijfers. "Je zou kunnen zeggen dat al die investeringen wel gerendeerd hebben. Ze zijn kampioen, bekerwinnaar en hebben Champions League gespeeld."

Al hing alles volgens hem af van één actie, het doelpunt van Alderweireld, waarmee hij Antwerp de landstitel schonk. "Dat zorgt ervoor dat de doorverkoopwaarde omhooggaat, dat ze Vermeeren voor veel geld kunnen verkopen, maar wat als… Alderweireld nu niet in de 93ste minuut had gescoord? Paul Gheysens is niet de enige eigenaar die het voetbaltoeval uitdaagt, maar hier zijn de grenzen toch wat afgetast.”

Poll: Maak jij je zorgen om de financiële situatie van Antwerp?

TAGS  I  Antwerp  I  Wim Lagae

woensdag 1 mei 2024

dinsdag 30 april 2024

maandag 29 april 2024

zondag 28 april 2024