Deze opvallende foto van Romelu Lukaku veroorzaakt onrust: "Wat is er aan de hand?"

Deze opvallende foto van Romelu Lukaku veroorzaakt onrust:
Zaterdag 17 februari 2024 - 19:00   I   door Redactie

Romelu Lukaku wist afgelopen donderdag weer te scoren. Bij zijn viering maakte hij een opvallend gebaar dat voor heel wat ophef zorgde.

Romelu Lukaku wist afgelopen donderdag weer te scoren. Bij zijn viering maakte hij een opvallend gebaar dat voor heel wat ophef zorgde.

Lukaku had niet veel nodig om opnieuw te scoren in de Europa League. Leonardo Spinazzola bracht een uitstekende voorzet en Lukaku kopte de gelijkmaker makkelijk binnen, zijn zesde doelpunt in zeven Europese wedstrijden dit seizoen. Maar het is vooral zijn viering die ons zal bijblijven.

Lukaku vierde met twee vingers tegen zijn hoofd, als een pistool, terwijl hij zijn andere hand voor zijn mond hield. Dit gebaar was een statement tegen het dodelijke geweld in Oost-Congo. "Stop de genocide", postte hij meteen na de wedstrijd op Instagram.

Het oosten van Congo wordt al jarenlang geteisterd door geweld en gewapende conflicten. Het Congolese leger vecht er tegen de rebellengroep 'M23', gesteund door buurland Rwanda. De nationale voetbalploeg van Congo bracht het conflict, dat steeds meer escaleert, ook naar voren tijdens hun halve finale op de Afrika Cup tegen Ivoorkust. Tijdens het volkslied maakten zij voor het eerst het 'wapen-gebaar'.

Bekijk hier de veelbesproken viering:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Romelu Lukaku Bolingoli (@romelulukaku)

Poll: Vind je dit gebaar gepast?

TAGS  I  Romelu Lukaku  I  AS Roma

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024