Verbroedering Geel rukt op naar de vierde plaats

Zondag 17 maart 2024 - 16:51   I   door Redactie

Verbroedering Geel won met 1-3 bij Zepperen-Brustem en wordt gedeeld vierde samen met Wellen. Jordi Kreydt, Marijn Convents en Seppe Maesen scoorden de Geelse doelpunten.

Bij Verbroedering Geel kon trainer Tom Schipper opnieuw rekenen op Edwin Wang, die vorige speeldag geschorst was. Hij nam de plaats in van Zakaria Haid El Assiri. Ook Berkant Kayahan, die ziek was, zat opnieuw in de selectie. Hij startte op de bank. T1 Steven Corswarem wijzigde de basiself van Zepperen-Brustem op twee plaatsen. Thomas Vanswegenhoven en Wannes Asnong kwamen in de plaats van Eddy-Tim Verjans en Tim Peters.

Door de 0-2-nederlaag van Pelt tegen Termien kon Geel mits een zege tegen de nummer 3 Zepperen-Brustem op een gedeelde vierde plaats komen met Wellen. De Zotten kwamen gemotiveerd voor de dag. Na een korte studieronde kwam Geel bij de eerste doelkans op voorsprong. Marijn Convents zag de goede loopactie van Seppe Maesen en stak de bal tussendoor. Maesen kwam alleen voor doelman Yanno Vanwelkenhuysen, die het leer met één hand uit zijn doel ranselde, maar de goed gevolgde Jordi Kreydt bracht de bezoekers op 0-1.

Ouss goed plat

Halverwege de eerste helft kwam Zepperen-Brustem met de eerste reactie. Brecht Manshoven leverde van op rechts een strakke voorzet richting Oussayd Belkouch. De Geelse doelman verhinderde dat de bal in goal belandde. Op de herneming van Wannes Asnong ging de goalie nog eens plat en verhinderde de gelijkmaker. Tien minuten later ging 'Ouss' opnieuw goed plat op een schot van de ingevallen ex-Gelenaar William Vanvoorden. Net voor rust was het dan toch prijs. Vanvoorden met de voorzet op links. De bal werd aangeraakt door Geel-verdediger Sven Joosten, waardoor de bal richting doel ging. Belkouch zat er nog bij, maar kon de 1-1 niet meer verhinderen.

Geel kwam met dezelfde intentie uit de kleedkamer: gaan voor de zege. En dat wierp meteen vruchten af. Kapitein en Truienaar Jean-Michel Hoebregs recupereerde op het middenveld de bal en speelde meteen in naar Nicolas Robin, die met een lange bal Marijn Convents lanceerde. Doelman Yanno Vanwelkenhuysen kwam uit doel, maar aarzelde even waardoor de Geelse spits de 1-2 over de goalie lobte.

Twee keer lat

Het zetten Zepperen-Brustem weer tot een reactie aan. Jens Lowies stuurde spits Dylan Vanelkenhuysen in het straatje, maar de vice-topschutter (21 goals, nvdr.) knalde op de lat. Daar kwam Geel goed weg. Halverwege de tweede helft ging Convents aan de haal met de bal en zette de counter op met Kreydt, maar de lijnrechter vlagde voor buitenspel tot grote onvrede van trainer Tom Schipper, die ter hoogte van de fase stond. De T1 kreeg geel voor protest.

Aan de overzijde leverde Senne Brugmans een puike vrije trap af, maar een uitstekend keepende Oussayd Belkouch tikte het leer via de lat in hoekschop. Het spel ging goed op en naar. Nu kreeg Convenst weer een goede kans voor Geel na afleggen van Seppe Maesen, maar de spits trapte onbesuisd over en naast. Een kwartier voor tijd behoedde doelman Yanno Vanwelkenhuysen Zepperen-Brustem voor een 1-3-achterstand op een schot van Nicolas Robin.

Rode kaart

Tien minuten voor tijd moest de thuisploeg met tien man verder na twee gele kaarten voor protest voor Jens Lowies. De eerste kreeg de middenvelder omdat hij niet akkoord was met de beslissing om geen hoekschop te geven. De tweede gele kaart kreeg hij voor het protest voor die eerste gele kaart. Toch had Zepperen-Brustem de 2-2 moeten maken na een hoekschop. Doelman Oussayd Belkouch pareerde eerst nog het schot van Wannes Asnong. Verdediger Thomas Vanswegehoven knalde de rebound ongebegrijpelijk op de paal.

Een minuut later was het boeken dicht voor de thuisploeg na opnieuw een twijfelende actie van doelman Yanno Vanwelkenhuysen. Ditmaal een aarzeling tussen hem en zijn verdediging. Seppe Maesen profiteerde, ging met de bal aan de haal en legde de 1-3-eindstand in een leeg doel. Door deze zege klimt Geel naar een gedeelde vierde plaats samen met Wellen. Zaterdag (20u) komt Diest op bezoek in De Leunen. (DJ)

ZEPPEREN-BRUSTEM: Yanno Vanwelkenhuysen – Vanswegehoven, Deferm, Wijnrocx - Manshoven, Brugmans, Roeffaers – Lowies, Gerrits - Asnong, Dylan Vanwelkenhuysen.
VERBROEDERING GEEL: Belkouch – Wijns, Joosten, Ndiaye, Quintiens – Robin, Hoebregs, Wang - Maesen, Kreydt, Convents.
DOELPUNTEN: 12' Kreydt 0-1, 43' Joosten 1-1 (owngoal), 49' Convents 1-2, 84' Maesen 1-3.
GELE KAARTEN: 38' Hoebregs (fout op Vanvoorden), 66' T1 Tom Schipper Geel (protest), 67' Wang (fout op Asnong), 78' Deferm (trekfout op Quintiens), 79' Lowies (protest), 79' Lowies (protest).
RODE KAART: 79' Lowies (2 keer geel voor protest)
VERVANGINGEN: 21' Gerrits door Vanvoorden, 73' Kreydt door Haid El Assiri, 81' Convents door Kayahan, 85' Maesen door Walen De Keyser.
SCHEIDSRECHTER: Tom Lamberigts.