Hallucinante cijfers voor refs in duels van Club Brugge

Hallucinante cijfers voor refs in duels van Club Brugge
Maandag 07 november 2016 - 11:16   I   door Redactie

Volgens Michel Preud'homme zou Club Brugge zwaar benadeeld worden door de refs de laatste tijd. Het Nieuwsblad ging achter de cijfers aan.

Onze redactie heeft de veertien competitiewedstrijden van Club Brugge nog eens bekeken en kwam tot de conclusie dat blauw-zwart drie keer met behulp van een verkeerde scheidsrechterlijke beslissing het laken naar zich toe trok. Vier keer was een ingreep van de ref medebepalend voor puntenverlies. Er is dus bijna een evenwicht en als je daar de zware rode kaart bijtelt die Ganvoula van Westerlo kreeg tijdens de eerste helft in Brugge (hoog geheven voet), dan is er zelfs een evenwicht. Wellicht had Club die wedstrijd ook zonder die uitsluiting wel gewonnen", schrijft Het Nieuwsblad.

Toch is er ook een verontrustende conclusie. "Er is wel iets wat veel zorgen baart: in zeven van de veertien competitieduels (acht als we Westerlo meetellen) zijn foute scheidsrechterlijke beslissing medebepalend voor het resultaat van de wedstrijden van de landskampioen. Dat is wel heel veel en is ook verontrustend."

TAGS  I  Club Brugge

donderdag 9 mei 2024

woensdag 8 mei 2024

dinsdag 7 mei 2024

maandag 6 mei 2024