'AA Gent gaat absolute recordtransfer van meer dan 9 miljoen afronden'

'AA Gent gaat absolute recordtransfer van meer dan 9 miljoen afronden'
Woensdag 31 oktober 2018 - 14:39   I  

AA Gent heeft nog maar eens goud in handen. De voorbije jaren slaagden voorzitter Ivan De Witte en manager Michel Louwagie er al meermaals in om één van hun spelers met een flinke meerwaarde door te verkopen. Nu maken ze zich in de Ghelamco Arena al op voor een absolute recordtransfer.

Giorgi Chakvetadze is nog maar 19 jaar oud, maar nu al één van de belangrijkste spelers bij Gent. Vorige vrijdag schitterde de Georgiër nog tegen Charleroi door twee keer tot scoren te komen. Over één ding zijn waarnemers het eens: Chakvetadze gaat een grote toekomst tegemoet.

Nog voor zijn komst naar België, trok Bayern München al aan de mouw van Chakvetadze. En toen de aanvallende middenvelder pas onder contract stond bij De Buffalo's was er alweer interesse van Europese grootmachten. Bij Gent hielden ze het been stijf, goed wetende dat Chakvetadze alleen maar beter zou worden.

En dat is het geval. De Georgiër vindt steeds beter zijn draai in de Arteveldestad en wordt alleen maar meer waard. Gent betaalde in de zomer van 2017 1,5 miljoen euro aan Dinamo Tbilisi en ondertussen bedraagt de marktwaarde van Chakvetadze al 5 miljoen euro.

Meer dan 9 miljoen

Bij Gent rekenen ze er dan ook op dat ze binnenkort een absolute recordtransfer gaan afronden door Chakvetadze te verkopen aan een grote buitenlandse club. Voorlopig staat het record op naam van Sven Kums, die voor 9 miljoen euro naar Watford verhuisde. Een record dat zal sneuvelen.

Poll: Gaat Chakvetadze voor meer dan 9 miljoen euro vertrekken bij Gent?

TAGS  I  AA Gent  I  Dinamo Tbilisi

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024