Anderlecht heeft broodnodige zege eindelijk te pakken

Zondag 07 oktober 2018 - 16:20   I

Het is eindelijk nog een keer gelukt voor Anderlecht. Tegen Zulte Waregem waren twee doelpunten genoeg om de drie punten nog eens te pakken. Overtuigend was het niet, maar verdiend kon je de zege aan de Gaverbeek wel noemen.

Anderlecht stak in de eerste helft enkele keren de neus aan het venster. Een inzet van Gerkens werd nog goed gepakt door Bossut. Nadien kwam Zulte Waregem beter in de wedstrijd en kwam het zelfs op voorsprong, maar Lardot keurde het doelpunt van Harbaoui af wegens een duwfout.

Iets later kon de bal ook op de stip toen Sanneh ging tackelen in de zestien, maar het doelpunt viel net daarna aan de overkant. Dimata kon Bakkali alleen voor Bossut zetten en de dribbelaar van paars-wit werkte knap af. Anderlecht mocht zo gaan rusten met een gevleide voorsprong.

In de tweede helft zat Anderlecht iets beter in de wedstrijd en had Zulte Waregem het moeilijker om zijn stempel te drukken. Toen Gerkens er knap 0-2 van maakte leek Anderlecht de wedstrijd eenvoudig te kunnen uitspelen. In het ultieme slot kwam Zulte Waregem nog stevig opzetten en lukte Buffel ook de aansluitingstreffer. Anderlecht kwam nog met de schrik vrij in de allerlaatste minuut, maar pakt wel drie punten mee naar Brussel.