'Anderlecht zit niet stil en vindt al vervanger voor Trebel'

'Anderlecht zit niet stil en vindt al vervanger voor Trebel'
Maandag 05 november 2018 - 21:35   I  

Adrien Trebel stond zondagavond verrassend genoeg aan de aftrap tegen Waasland-Beveren. De kapitein van RSC Anderlecht sukkelt al een heel seizoen lang met de buikspieren en zal wellicht tijdens de winterstop geopereerd worden.

De kans is reëel dat paars-wit het na de jaarwisseling nog een tijdje zonder Trebel zal meoten stellen. Bij Anderlecht zitten ze echter niet stil en hebben ze al een vervanger voor de Fransman gevonden. In de eigen rangen.

Albert Sambi Lokonga, de 19-jarige broer van Standard-speler Paul-José Mpoku, moet de vervanger van Trebel worden. "Intussen bereidt Hein Vanhaezebrouck zich wel al voor op een lange afwezigheid van Trebel", schrijft Het Laatste Nieuws.

"We stomen hem klaar om titularis te worden"

Vanhaezebrouck gelooft alleszins in Sambi Lokonga. "We stomen Sambi Lokonga klaar om titularis te worden", aldus de coach van paars-wit. "Neen, hij was niet uit beeld verdwenen, hij moest gewoon sterker worden. Vandaag (zondag tegen Waasland-Beveren, nvdr.) heeft hij laten zien dat we ons niet vergist hebben."

Ook Sambi Lokonga zelf ziet het zitten. "De concurrentie op mijn positie is groot", zei de 19-jarige middenvelder na de match. "Maar met de trainers hebben we specifieke doelen gesteld."

Poll: Geloof jij in Sambi Lokonga als basisspeler?

TAGS  I  Anderlecht

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024