'Belangrijke factor speelt Vanhaezebrouck in het achterhoofd parten'

'Belangrijke factor speelt Vanhaezebrouck in het achterhoofd parten'
Zondag 13 mei 2018 - 07:35   I  

Hein Vanhaezebrouck keert voor het eerst terug in Gent. De huidige coach van Anderlecht was zeer geliefd in Gent tot hij de overstap maakte naar paars-wit. Naast het sportieve, weet Vanhaezebrouck ook dat er nog een extra factor aan het duel is verbonden.

“Zo speelt ook nog eens het verhaal tussen mij en AA Gent. Je merkte in de heenwedstrijd in Anderlecht al dat de Gentse spelers heel gemotiveerd aan de aftrap verschenen, het is nu aan ons om te reageren tegen een team dat ons al eens heeft verslagen”, vertelt de oefenmeester van Anderlecht aan het Nieuwsblad.

Tijdens het bezoek van Gent bij Anderlecht lieten de supporters hun onvrede blijken over wat er een paar maanden ervoor was gebeurd. “In december was ik ontgoocheld door de negatieve reacties van de Gentse fans. Het is normaal dat supporters reageren op bepaalde zaken en iedereen ziet zijn of haar waarheid er dan wel in. Wellicht zullen er nog zijn die fluiten, anderen zullen dat niet doen. Ik laat het allemaal op mij afkomen.”

“Die fluitconcerten in december hebben me zeker en vast verrast. Respect? Zo zit het nu eenmaal niet in elkaar, al zijn er zeker mensen die nog respect tonen. Onlangs hoorde ik nog mensen die niet vergeten zijn welke drie prachtige jaren we meegemaakt hebben. Dat was ongelooflijk”, vertelde Vanhaezebrouck op de persconferentie.

De Witte en Louwagie

“Ik keer zondag voor het eerst terug naar de Ghelamco Arena na een vertrek dat ik niet zo had voorzien. De zaken liepen er toen niet zoals het moest en er was ook gewoon al te veel gebeurd in dat seizoensbegin. Met links en rechts twijfels, niet alleen tussen mij en de spelers. Ik had toen niet het gevoel dat de schwung er nog terug in zou komen en dacht dan ook dat het best was voor de club om er mee op te houden.”

“Ik heb sindsdien één keer met Ivan (De Witte, nvdr.) en Michel (Louwagie, nvdr.) gesproken. De afspraak was dat we nog eens samen gaan eten, maar dat is er nog niet van gekomen. Dat is wellicht iets voor het tussenseizoen, een mooie gelegenheid om eens ontspannen bij te praten.”

Poll: Wie komt als winnaar uit de bus?

TAGS  I  Vanhaezebrouck  I  Anderlecht  I  Gent

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024