"België heeft met het play off-systeem goud in handen"

Zaterdag 21 januari 2017 - 14:26   I   door Redactie

Sef Vergoossen ziet steeds meer een verschil tussen de Belgische en Nederlandse competitie. Volgens de voormalige coach van RC Genk heeft dat ook met het systeem van de play-offs te maken.

"Al jaren geleden heb ik gezegd dat België met het play off-systeem goud in handen heeft. Natuurlijk is het sportief gezien het eerlijkst wanneer 18 clubs in 34 matchen over de competitie beslissen, maar het gaat tegenwoordig niet alleen om het sportieve", zegt Vergoossen in Het Belang van Limburg.

"Zonder de commercie kun je het sportieve namelijk niet meemaken. En qua kwaliteit? Lastig in te schatten. Ik merk wel dat er in België anders wordt gespeeld. Attractiever dan vroeger. Terwijl men in Nederland de neiging heeft om maar te blijven breien."

"De matchen van Oranje zijn soms om gek van te worden. Pas na 30 passes komen ze in de buurt van de goal van de tegenstander. Gooi dan de bal vanaf de aftrap naar voren en probeer met drie man voor de tweede bal te gaan. Dan heb je ook al commotie in de tent, denk ik dan.”

TAGS  I  Sef Vergoossen

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024