Bondsparket beslist: Zware straf voor Carcela, Wesley serieus in de penarie

Bondsparket beslist: Zware straf voor Carcela, Wesley serieus in de penarie
Maandag 06 augustus 2018 - 16:30   I  

Er vielen wel wat rode kaarten dit weekend op de Belgische velden en niet voor de minst belangrijke spelers. Zo kregen zowel Mehdi Carcela als Wesley Moraes een rode kaart. Carcela brak op een unfaire manier een aanval af, terwijl Moraes een stevige elleboog uitdeelde.

Beide spelers kennen hun (voorlopige) straf. Het bondsparket stelt voor de speler van Standard een schorsing voor van drie wedstrijden en een geldboete van drie wedstrijden. Een erg zware straf voor Carcela. In Het Belang van Limburg vertelde Serge Gumienny nog dat dit eigenlijk geen rood verdiende en dat hij dacht dat de speler geen schorsing zou krijgen. Standard kan nog in beroep gaan tegen de minnelijke schikking.

Dat Wesley Moraes een zware schorsing zou krijgen lag dan weer meer voor de hand. Wesley deelde een stevige elleboog uit en moest na tien minuten al naar de kant. Toch zal die nog even moeten wachten op een verdict. Hij wordt zelfs opgeroepen door het Bondsparket omdat het niet de eerste keer is dat hij rood kreeg voor een elleboogstoot. Eerder voelden ook Kara en Mitrovic al dat de Braziliaan gemaakt is uit beton. Hij mag zich dan ook aan een zéér zware straf verwachten. 

Poll: Zijn deze straffen terecht?

TAGS  I  Standard  I  Club Brugge

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024