Buffon neemt definitief afscheid bij Juventus

Buffon neemt definitief afscheid bij Juventus
Donderdag 17 mei 2018 - 11:44   I  

Gianluigi Buffon is een legendarische doelman, zowel voor Juventus als voor de nationale ploeg van Italië. De sluitpost won talloze prijzen maar kon nooit de beker met de grote oren, de Champions League, in de lucht steken. Daardoor bleef de Italiaan gemotiveerd om verder te gaan. Nu heeft Buffon op een persconferentie definitief de knoop doorgehakt over zijn toekomst bij Juventus.

De Italiaanse goalie zet een punt achter zijn ongelooflijke carrière bij de Italiaanse grootmacht. Buffon speelde 25 jaar als prof en verzamelde 176 caps voor de Italiaanse nationale ploeg. In 2006 werd hij met Italië wereldkampioen. 689 keer kwam hij op het veld in de Serie A, het merendeel voor Juventus. Op een persconferentie van Juventus gaf de sluitpost meer uitleg over zijn besluit.

“Ik speel zaterdag tegen Hellas Verona mijn laatste wedstrijd voor Juventus”, valt te lezen op Het Nieuwsblad. “Ik ben altijd bang geweest dat dit moment zou komen, maar nu is het zover. Ik wil iedereen bedanken om mij 17 jaar lang te steunen. Juventus heeft me niet alleen beter gemaakt als speler, maar ook veel rijker gemaakt als mens.”

Poll: Buffon is de beste doelman ooit?

TAGS  I  Buffon  I  Juventus

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024