'Club-fans vallen achterover: Ruud Vormer maakt zich klaar voor transfer'

'Club-fans vallen achterover: Ruud Vormer maakt zich klaar voor transfer'
Dinsdag 15 maart 2022 - 13:00   I   door Redactie

Bij Club Brugge moeten ze vrezen voor een leegloop. Sterkhouders als Noa Lang en Charles De Ketelaere gaan vermoedelijk voor een stap hogerop, terwijl andere spelers hun contract binnenkort zien aflopen.

Ruud Vormer was lange tijd niet weg te denken uit de ploeg van Philippe Clement. Plots kwam er een kink in de kabel en verdween hij regelmatig naar de bank. "Daar zijn afspraken over gemaakt", zei de Club-coach toen. Bij Alfred Schreuder gebeurde vreemd genoeg net hetzelfde.

Aanvankelijk zette de Nederlandse coach zijn landgenoot net voor de verdediging, maar toen Denis Odoi werd binnengehaald, werd híj plots op die positie uitgespeeld. Opnieuw werd Vormer naar de bank gestuurd. Met Balanta hebben ze nog een stevige nummer zes in de rangen. Daarnaast staan Audoor en Mbamba te popelen om meer kansen te krijgen.

In 2023 loopt het contract van Vormer af en dus is het hoog tijd voor Vincent Mannaert en co. om in gang te schieten. Het is maar de vraag hoeveel tijd ze nog krijgen, want naar verluidt zijn er enkele ploegen uit het Midden-Oosten bijzonder geïnteresseerd in de diensten van de Nederlandse middenvelder.

Time is money

Als Club Brugge nog iets wil rapen voor Vormer zal het in de zomer de opties toch in overweging moeten nemen. Anders dreigt hij binnen een jaar transfervrij de club te verlaten. Zijn marktwaarde wordt volgens Transfermarkt op tweeënhalf miljoen euro geschat.

Poll: Denk je dat Ruud Vormer volgend seizoen nog bij Club Brugge speelt?

TAGS  I  Club Brugge

maandag 6 mei 2024

zondag 5 mei 2024

zaterdag 4 mei 2024

vrijdag 3 mei 2024