Coucke op zijn plaats gezet: "Op wie anders moet ik pittig zijn?!"

Coucke op zijn plaats gezet:
Dinsdag 15 mei 2018 - 09:15   I  

Marc Coucke probeert RSC Anderlecht steeds meer naar zijn hand te zetten, maar het huidige seizoen zal er toch één worden om snel te vergeten. En dat is ook analist Jan Mulder opgevallen. De Nederlander, gewezen speler van paars-wit, stelt vast dat Anderlecht het de jongste maanden zwaar te verduren heeft gehad.

"Het seizoen is erg bepaald door de overname door Marc Coucke", merkt Mulder op bij Sport/Voetbalmagazine. "Organisatorisch was het beter dat Coucke kwam, maar het moment was slecht gekozen. Dat dwarsboomde enorm Hein Vanhaezebrouck. Daar hebben ze wat onder geleden, maar over het algemeen juich ik deze overname wel toe. Het is een Belg, een enthousiaste man, onvoorspelbaar leuk: totáál niet bij Anderlecht passend (schatert), na tientallen jaren gewend geweest te zijn aan de meer gereserveerde familie Vanden Stock. Ik mag hem wel, door zijn enthousiasme."

Al botste Mulder ook al een keer met de nieuwe preses van Anderlecht. "Al vond hij weleens, toen we samen in Extra Time zaten, dat ik me te pittig opstelde. Ja, zeg! Op wie anders moet ik pittig zijn dan Anderlecht? Toch niet Kortrijk?", zet de Nederlander Coucke op zijn plaats. "Je moet kritisch zijn op jezelf, en ik ben toch een beetje Anderlecht. Ik heb minder kritiek op Standard of Club Brugge, omdat die mij minder raken. Ik kan echt wel het onderscheid maken tussen mijn jeugdjaren bij paars-wit en wat ik nu doe, schrijvend of op tv. Dan kom je soms uit bij aanmerkingen op Coucke en Anderlecht."

Poll: Is Mulder terecht kritisch voor Anderlecht?

TAGS  I  Coucke  I  Anderlecht  I  Mulder

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024