Dit ontbreekt Courtois om de beste doelman ooit te zijn

Dit ontbreekt Courtois om de beste doelman ooit te zijn
Woensdag 05 december 2018 - 20:03   I   door Redactie

Filip De Wilde speelde meer dan 10 jaar voor Anderlecht en haalde er verschillende prijzen. Hij kwam ook uit voor onze nationale ploeg, was Sportief adviseur bij Waasland-Beveren en is nog steeds keepertrainer bij de Belgische beloften. Een kenner die de vraag: “Is Thibaut Courtois de beste keeper ter wereld”, alvast kan beantwoorden.

Het is heel logisch dat voetbalfans zich die vraag stellen”, vertelt De Wilde aan Sport/Voetbalmagazine. “Zet alle mogelijke criteria eens op een rijtje: lengte, explosiviteit, vista, ratio profcarrièrepen almares. Ik zie geen enkele andere doelman ter wereld die zo hoog scoort op al die punten. En hij keepte heel sterk op het Wereldkampioenschap, dus staat zijn nummer één-positie nog minder ter discussie.”

“Maar er ontbreekt nu nog één ding om Courtois echt tot beste doelman te kronen en dat is de Champions League. Door naar Real Madrid te gaan, heeft hij op dat vlak de beste keuze gemaakt, maar ik vrees dat het misschien niet voor dit seizoen zijn…”, besluit hij.

Poll: Denk je dat Courtois ooit de Champions League zal winnen?

TAGS  I  Real Madrid  I  Rode Duivels  I  Anderlecht

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024