Ex-scheidsrechter is resoluut over fase met Vormer: "Duidelijk geen hands"

Ex-scheidsrechter is resoluut over fase met Vormer:
Maandag 14 mei 2018 - 12:25   I  

Club Brugge is de oververdiende kampioen, maar toch blijft een beslissende fase voor opschudding zorgen. Vormer gleed met zijn hand tegen de bal en kon zo Vossen bedienen, die de gelijkmaker voorbij Ochoa wist te plaatsen. Duidelijk hands volgens de Luikse familie, maar scheidsrechter Bram Van Driessche dacht daar duidelijk anders over. Ook na het bekijken van de beelden trouwens.

En ook Stéphane Breda, ex-scheidsrechter, is duidelijk over die fase. Volgens hem was het geen hands en floot Van Driessche volgens de regels van het reglement perfect. Zo verklaarde hij in La Capitale, waarin hij de fase bespreekt.

"Ik herhaal de regel: er is sprake van hands wanneer de speler de bal met de hand raakt en de beweging intentioneel en onnatuurlijk is. Hier is dat twee keer niet geval, dus ik snap niet eens waarom de VAR ingreep. De mensen in het busje mogen alleen ingrijpen als de fout duidelijk is en dat was hier niet het geval. Hier was duidelijk geen sprake van hands. Jammer dat de VAR ingreep, want de scheidsrechter had het vanaf het begin bij het rechte eind."

Poll: Ben jij het eens met deze analyse?

TAGS  I  Club Brugge  I  Vormer  I  Standard

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024