"Ik wil met Antwerp naar de Champions League"

Zaterdag 11 augustus 2018 - 14:45   I  

Antwerp mikt dit seizoen weer een tikkeltje hoger en hoopt deze keer wél play-off 1 te halen. Vorig seizoen lukte dat nét niet. Antwerp zal zich wel nog moeten versterken, want volgens trainer Bölöni is de kern iets te beperkt nu.

Wie wel een straffe aankoop kan worden is de nieuwe spits van Antwerp, Jonathan Bolingi. De Congolese international deed het vorig seizoen erg goed bij Moeskroen en mag dat nu op de Bosuil proberen overdoen. Hij heeft er alvast een goed gevoel bij.

"Mijn ambitie is toch vijftien of twintig goals maken. Zeker bij dit Antwerp, dat voortbouwt op de fundamenten van ­vorig jaar, moet dat lukken. Bij Moeskroen was dat heel anders, we moesten echt van nul beginnen. De supporters mogen dus wel wat meer van mij verwachten dan ­vorig ­seizoen", aldus Bolingi in Het Nieuwsblad.

"Europees voetbal"

De droom is voor hem Europees voetbal. De Europa League halen zou mooi zijn, maar de Champions League toch nog iets mooier. “Mijn eerste droom is al uitgekomen: ik speel in Europa. Vanuit België is het nog maar een kleine stap naar bijvoorbeeld de Premier League. Daar droomt iedereen toch van? Spelen met de allergrootste ­spelers, zoals Messi, Ronaldo of Neymar. De kwalificatie voor het volgende WK is ­sowieso ook een groot doel. Daar hoopt Congo al járen op. Maar eerst wil ik met Antwerp Europees voetbal halen. De Europa League. Of wie weet zelfs de Champions League.”

Poll: Kan Antwerp dit seizoen Europees voetbal afdwingen?

TAGS  I  Antwerp

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024