"Klasse en talent, maar het is einde verhaal bij Club Brugge voor hem"

Maandag 14 mei 2018 - 20:28   I  

Dit seizoen zal de geschiedenis ingaan als het jaar waarin Club Brugge voor de vijftiende keer in zijn geschiedenis kampioen van België werd. Het zal ook herinnerd worden als het seizoen waarin Ivan Leko op maar liefst vijf doelmannen een beroep moest doen. Eén van, Ethan Horvath, lijkt zich naar de exit van het Jan Breydelstadion te begeven.

In Vista besprak Wim De Coninck, ex-doelman en tegenwoordig analist, het doelmannenprobleem van Club. “Ik denk dat Leko dat keepersprobleem een beetje zelf heeft gecreëerd. Hij heeft te snel met een beschuldigende vinger naar Horvath gewezen. Ik blijf erbij: die vrije trap die Horvath binnenkrijgt van Malinovskyi, is bij elke keeper uit de Belgische competitie binnen. Maar op dat moment heeft Leko de schuld bij Horvath gelegd en is het keepersprobleem ontstaan.”

“Of Horvath goed genoeg is voor Club Brugge? Nu niet meer. Ik denk wel dat die jongen genoeg klasse en talent heeft om door te breken, maar bij Club is het einde verhaal voor hem. Vergeet niet dat ze op een gegeven moment Ludovic Butelle, die zat in de C-kern, hebben teruggehaald als eerste doelman, hé. Die was afgeschreven, maar kreeg plots de voorkeur op Horvath.”

Tot slot beseft De Coninck als geen ander dat de kersverse kampioen nood heeft aan een betrouwbaar sluitstuk. “Een topkeeper. Maar kan je als Club Brugge zijnde nog een topkeeper halen? Ik weet het niet.”

Poll: Moet Horvath volgend seizoen een nieuwe kans krijgen?

TAGS  I  Horvath  I  Club Brugge  I  De Coninck

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024