LIVE: Dit is de nieuwe Profvoetballer van het Jaar

LIVE: Dit is de nieuwe Profvoetballer van het Jaar
Maandag 14 mei 2018 - 21:18   I  

Vanavond vindt het Gala van de Profvoetballer van het Jaar plaats. Alle grote namen van de Belgische voetbalcompetitie zijn aanwezig op het Galabal. Voor spelers en trainers dé kans om ook eens individueel in de prijzen te vallen. Hans Vanaken ging met de grootste prijs lopen. Hij werd verkozen tot Profvoetballer van het Jaar.

De eerste prijs was vanavond voor Wesley Moraes van Club Brugge. Die won Rookie of the Year voor Samuel Kalu en Hassane Bandé. Voor de jonge Braziliaan is het een beloning voor zijn bijdrage aan de titel. Onder Leko werd hij een vast spitsenduo met Abdoulay Diaby.

Ook de tweede prijs ging naar Club Brugge. Ivan Leko werd door zijn collega's verkozen tot Coach van het Jaar. De dag na de titel dus een nieuwe bekroning voor het harde werk. Hij gaat Ricardo Sa Pinto en Philippe Clement volmaken de top 3.

Normaal gezien vallen scheidsrechters niet snel in de prijzen, maar vanavond was dat wél het geval. Jonathan Lardot werd namelijk door de spelers verkozen tot Scheidsrechter van het Jaar. Voor de verandering kreeg de scheidsrechter dus eens een applaus van de spelers.

Er vielen ook wat prijzen in de marge te rapen. Zo won Lokeren de prijs voor beste grasmat en Club Brugge en Gent mochten samen een nieuwe prijs in ontvangst nemen, de Pro League + Club Gold. Die bekroont de clubs met de beste sociale werking.

Ook Roger Vanden Stock mocht een prijs in ontvangst nemen. De ex-voorzitter van Anderlecht kreeg de Lifetime Achievement Award. "Een zaal die rechtstaat, dat doet je wel iets. Ik ben ontroerd. Het voetbal blijft in mijn hart en ik zal met plezier naar de matchen blijven gaan", reageerde Vanden Stock volgens Sporza.

Uiteindelijk was het tijd voor hét moment van de avond, namelijk de bekendmaking van de Profvoetballer van het Jaar. Niet Ruud Vormer, maar wel zijn ploeggenoot Hans Vanaken kreeg het meeste stemmen. Edmilson Junior kreeg brons. Hans Vanaken is dus de nieuwe Profvoetballer van het Jaar. Vanaken (358p) eindigde voor Ruud Vormer (272p) en Junior Edmilson (168p).

Poll: Is Hans Vanaken de verdiende winnaar?

TAGS  I  Club Brugge  I  Wesley  I  Standard  I  Anderlecht  I  RC Genk  I  AA Gent

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024